Swietelsky AG #buildingeverbetter #buildingeverbetter

Metro aan Zee - Hoek van Holland

Ruim voor de zomer van 2023 kun je uitstappen bij het nieuwe metrostation "Hoek van Holland Strand". Aan het project "Metro aan Zee" werkt Swietelsky samen met Boskalis aan de spoorverlenging die begint bij Hoek van Holland Haven en eindigt bij het Hoekse strand. Ook de aanleg van bijbehorende stations en kunstwerken worden door de combinatie ABS aan Zee uitgevoerd.

De opdrachtgever Metro aan Zee" zorgt voor het ontwerp van de nieuwe lijn en de omliggende infra. Bij het ontwerpen van het nieuwe metrostation en het toekomstige strandplein is rekening gehouden met het voor de omgeving zo kenmerkende natuurgebied Kapittelduinen. Reizigers kunnen straks direct vanuit de metro het strand oplopen.

De gemeente Rotterdam realiseert het project Metro aan Zee in opdracht van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). De provincie Zuid-Holland en de RET dragen ook bij aan het laatste stukje van de Hoekse Lijn tussen station Hoek van Holland Haven en het Noordzeestrand. De metrolijn tot aan zee zal het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren, de bereikbaarheid van de regio verbeteren en het toerisme een impuls geven. 

Meer lezen over dit project? Kijk ook op https://hoekselijn.mrdh.nl/.