Swietelsky AG #buildingeverbetter #buildingeverbetter
Terug

Officiële opening vestiging Zwolle

03.11.2023

Ondanks het stormachtige weer is gisterenmiddag onder grote belangstelling onze vestiging in Zwolle officieel geopend. Deze nieuwe locatie is het tweede kantoor in Nederland. Hiermee versterken wij onze landelijke dekking. De stap volgt op de verwachte toename in spoorwerk in het noorden van het land.

Logische stap

Onder de naam Swietelsky Rail Benelux Noord Oost is onze tweede vestiging in Nederland een feit. Sinds de oprichting van Swietelsky Rail Benelux in 2010 vormde de locatie in het Brabantse Oisterwijk altijd de thuisbasis. "Er is destijds gekozen voor Oisterwijk als geografisch middelpunt van de Benelux", vertelt Operationeel Directeur Niek Lentink in zijn openingswoordje. "Inmiddels zijn we heel wat verder en zijn we niet alleen meer een BBV aannemer, maar een allround aannemer waar alle spoorse disciplines vertegenwoordigt zijn. We voorzien een groeiende markt in deze regio, dus dan is de logische stap dat we ons hier vestigen.”

Meer aantrekkelijke werkgever

Vanuit de nieuwe vestiging wil Swietelsky Rail Benelux meer aandacht geven aan haar verdere groei. Spoorprojecten vinden door heel het land plaats. Niek: “Dat betekent dat onze mensen vaak veel moeten reizen. We hebben al collega’s en partners uit het noorden en oosten van het land, maar die moeten voor kantoor nu altijd naar Brabant. We willen met deze nieuwe vestiging dan ook een meer aantrekkelijke werkgever en partner zijn en ook aan hen een duurzame woon-werk afstand aanbieden.”

Opening

We vonden uiteindelijk een geschikte locatie aan de Nipkowstraat 9. Aan de zuidoostkant van Zwolle, vlakbij uitvalswegen en een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Na de officiële openingshandeling door Richard en Arne konden de gasten het pand verkennen en de kunst bekijken waarmee het pand is opgesierd. Deze kunstwerken staan symbool voor de verbinding tussen machine, mens en samenwerken. Ook hebben de gasten genoten van de mooie ambiance, muziek, hapjes en drankjes.