Swietelsky AG #buildingeverbetter #buildingeverbetter
Terug

Modernisering hogesnelheidslijn Kassel-Fulda

26.06.2023

Een gezamenlijk project van Swietelsky dochterondernemingen uit Duitsland, Oostenrijk en Nederland zorgt voor een frisse wind op de Hogesnelheidslijn - HSL SFS1733 tussen Kassel en Fulda. Het team vernieuwt in totaal 163 kilometer spoor om de hogesnelheidslijn klaar te maken voor de toekomst.

Met de uitgebreide renovatie van dit laatste deel van de lijn Hannover - Würzburg investeert Deutsche Bahn in een moderne en efficiënte infrastructuur. Het werk gaat dag en nacht door. "Daarbij hebben we een zeer beperkt bouwgebied, met 27 tunnels en 18 bruggen. Wat de algemene voorwaarden betreft, is de maatregel waanzinnig veeleisend", legt algemeen projectmanager Sven Schaaf van Deutsche Bahn uit.

Uitwisseling van expertise voor succes

"Om een project als het herstel van de spoorlijn Kassel-Fulda als individueel bedrijf te mogen uitvoeren, is een bijzonder teken van vertrouwen van onze klant Deutsche Bahn. Daarom hebben we voor deze veeleisende taak een internationaal team van Swietelsky's samengesteld", zegt Peter Gal, COO Bahnbau bij Swietelsky. De samenwerking tussen Swietelsky Bahnbau Duitsland, Swietelsky Rail Benelux en Swietelsky Bahnbau Oostenrijk is een uitstekend voorbeeld van het grensoverschrijdend delen van kennis en capaciteit en het uitwisselen van expertise. Samen werken we aan de modernisering van de hogesnelheidslijn om passagiers een nog comfortabelere en efficiëntere reiservaring te bieden. Swietelsky draagt zijn uitgebreide knowhow en jarenlange ervaring in de bouwsector bij om het project tot een succes te maken.

RUS 1000 S - 's werelds modernste constructietrein zorgt voor efficiënt werken

De modernisering van de ICE-lijn vereist krachtige machines die nauwkeurig en efficiënt werk mogelijk maken. Dit is waar de RUS 1000 S om de hoek komt kijken. Met indrukwekkend vermogen en technische finesse worden de sporen vernieuwd en up-to-date gebracht: waar vroeger meerdere bouwmachines op rails nodig waren, is er nu een alles-in-één oplossing.

Swietelsky geeft vorm aan toekomst spoorvervoer

Als toonaangevend bouwbedrijf streeft Swietelsky er niet alleen naar om uitmuntende bouwprojecten uit te voeren, maar ook om de ontwikkeling van het spoorvervoer te stimuleren. Door deel te nemen aan dit grote Duitse project draagt Swietelsky bij tot de duurzame verbetering van het openbaar vervoer en de ontwikkeling van toekomstgerichte oplossingen.

Ons team zet, samen met het unieke gebruik van machines, nieuwe standaarden in de modernisering van de hogesnelheidslijn. Samen geven wij vorm aan de toekomst van het spoorvervoer en zijn we trots om bij te dragen tot een efficiëntere en duurzamere mobiliteit.