Swietelsky AG #buildingeverbetter #buildingeverbetter
Terug

Een bijzondere stagiaire

23.10.2023

Wij vinden het altijd leuk om jonge mensen kennis laten te maken de wereld van Swietelsky. Dat doen we op verschillende manieren, zoals deelname aan banenmarkten, de Minor Railtechniek, presentaties op scholen, maar ook door het bieden van stageplekken of een bijbaan voor werkstudenten.

Deze zomer hadden we een bijzondere stagiaire. Een dochter van een van onze collega’s in Oostenrijk wilde graag werkervaring opdoen in het buitenland. Nog geheel onbekend in de wereld van spoorbouw dook zij -Kyra- onder begeleiding van onze collega Kayleigh voor een aantal weken de spoorwereld in.

Na een aantal dagen op kantoor, waar ze kennismaakte met ons bedrijf en de basiskennis kreeg over spoorbouw en veiligheid, is Kyra mee gaan draaien op twee projecten. Ze vertelt vol enthousiasme over haar aanwezigheid in de Willemsspoortunnel en bij BBV Weert en Maaslijn.

Willemsspoortunnel

“Het Willemsspoortunnel project was mijn eerste kennismaking met een spoorbouwplaats. Daar heb ik ook kunnen ervaren hoe het is om ’s nachts te werken. Best pittig, maar het went wel. Ik vond het bijzonder interessant om te zien hoeveel aandacht er wordt besteed aan veiligheid en hoe relevant dit is. Het constant meten van de luchtkwaliteitswaarden in de tunnel, veiligheidsinstructies en de continue aanwezigheid van (externe) veiligheidsfunctionarissen maakten hier allemaal deel van uit. Ik heb tijdens dit project goed inzicht gekregen in de interactie en coördinatie tussen de spoorbouwers en de planningsafdeling en hoe belangrijk het is dat duidelijk is wie wat moet doen, welke verwachtingen er zijn en dat je goed met elkaar communiceert”.

BBV Weert en Maaslijn

“Op dit project werd een heel baanvak vernieuwd. Het was vooral spannend om te zien hoe de afzonderlijke delen van een spoor worden ingevoegd en verwerkt. Afzonderlijke elementen van het spoor werden direct ter plekke op maat gesneden en vervolgens bevestigd, wat een kwestie van millimeterprecisie was. Mooi en indrukwekkend om te zien hoe en met welke middelen spoorsecties worden vernieuwd en hoe ze daardoor het spoor wordt verbeterd”.

Ook interesse in een stageplaats of wil je bij ons werken naast je studie? Kijk dan eens op onze werkenbij website of neem contact op met onze recruiter Joyce de Jong - 06 25315518.