Swietelsky AG
  • SWIE Seite Ueber Uns Header 3400 Auf 2240X1040 Rgb
Terug

Nieuwe erkenning voor Swietelsky Rail Benelux

10.10.2022

Swietelsky Rail Benelux is vanaf nu ook erkend onderhoudsaannemer. Vandaag kreeg Operationeel Directeur Niek Lentink de erkenning officieel uitgereikt door ProRail. Met deze erkenning kan Swietelsky zich ook begeven op de markt voor onderhoudswerk aan het spoor.

Swietelsky heeft al erkenningen voor spoorbouw, kabels & leidingen, treinbeveiliging, bovenleiding en energievoorziening. Nu komt daar dus onderhoudsaannemer bij. “Gedrevenheid kenmerkt onze mentaliteit en manier van werken”, vertelt CEO John Weijtmans. “Daarmee hebben we in de afgelopen jaren de ene na de andere erkenning behaald. Een mooi voorbeeld van het Swietelsky ondernemerschap tijdens deze erkenningstrajecten is de introductie van internationale bovenleiding- en treinbeveiligingsmonteurs. Het typeert ons onderscheidend karakter als internationale totaalaannemer die we inmiddels zijn.”

Nederland in beweging houden

Deze nieuwe erkenning biedt Swietelsky veel nieuwe kansen. “Tot nu waren we vooral gefocust op railinfraprojecten. Met de toenemende drukte op het spoor als duurzame modaliteit is onderhoud natuurlijk cruciaal om Nederland in beweging te houden. Als Swietelsky leveren we daar in de toekomst graag een bijdrage aan. Deze erkenning is daarin een belangrijke stap.”